2024. március 4. hétfőKázmér
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szupermenek, outfitek, reklámzaj – első sorból néztük végig, hogyan indul be az Untold

utolsó frissítés: 18:29 GMT +2, 2021. szeptember 12.


Megkezdődött Románia legnagyobb fesztiválja, az Untold. A csütörtök délutáni nyitásnál mi is ott voltunk, megnéztük ugyanis mi az idei felhozatal a helyszínen, illetve mitől tartja a román hatóság a legbiztonságosabbnak az eseményt. Spoiler: járványügyileg kissé túlzás ezt kijelenteni, a rendet és a szervezettséget viszont rengeteg katona, csendőr, rendőr biztosítja.

Aki ezt a kaput látja, annak nyert ügye van, és már vígan nyomulhat előre a fesztivál felé, ő már ugyanis mindenféle ellenőrzésen túljutott. Utunk azonban nem itt indul, hanem a Horea Demian sportcsarnoktól, mi itt jutottunk be.
Itt népes tömeg álldogál reggel óta, persze váltakozva. Azok ugyanis, akik nem olttatták be magukat időben, vagy még nem tették meg, esetleg nem is tervezik, az egyik bejutási lehetőség a gyors antigén tesztek elvégzése volt, amit a Horea Demian parkolójában lehetett elszenvedni.
Azért mondom, hogy elszenvedni, mert két cég van, és 40-60 lej közötti összegért turkálnak a bulizni vágyók orrában.
Az anyagi beruházáson túl pedig ez egyáltalán nem tűnik kellemesnek. Nekem még senki nem nyúlt fel az agyamig fülpiszkálóval. A képen lévő srác nem tudom, hogy mennyiszer esett át eddig ezen, de láthatóan nem esett jól neki: prüszkölve vonult félre, miközben az egészségügyi dolgozó kedvesen megjegyezte, ez ilyen más keze által is.
Miután megvolt a negatív teszt, utána újra sorban állás következett. Most már főleg a sétatéren gyülekeztek a fesztiválozók.
Több sor is volt, így a VIP-k mellett a nők és a férfiak is külön sorban vonulhattak át a biztonságiak szúros tekintete mellett.
A biztonsági személyzetet egyébként önkéntesek is segítették, akik szintén kedvesek és előzékenyek voltak.
Egyébként az első fesztiválozókat dobosok és hatalmas partihangulat fogadta. Egész jó volt kezdésnek!
Fontos kiemelni, hogy a fesztivál térképe a világ legjobbja, pláne, ha az ember ki akar igazodni ebben a fesztiválos dzsungelben.
És igen, jó ha a csendőrök se tévednek el miközben a munkájukat végzik.
A divatos öltözet és outfit hozzátartozik a kolozsvári fesztiválozáshoz. Egyesek azonban szemlátomást az Untoldon nagyot dobbantanak.
A biztonságra külön ügyeltek a szervezők. A sétatéri bejárattól (a magyar opera felől) nem messze balra le lehet rakni az értéktárgyakat.
Hogy a katonaság propagandája, hogy kerül egy Untold szintű fesztiválra, azt a fene tudja. Mindenképp egy érdekes és bizarr látvány. Ha a maszkokat nem is igazán teszi fel senki a fesztivál belső területén, legalább más fajta biztonságot érezhetünk általuk...
A vidámpark a helyén.
És ez volnék én a zöld üvegszobában.
Supergirl és Superman is a helyszínen van, a biztonságiaknak így könnyebb lesz talán őrizni és védeni.
A kolozsvári sportcsarnokban nagy lesz a csapatás, ott még egyelőre csak a sajtósok voltak, de a hangulat már megvan.