2024. április 21. vasárnap
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elkezdődött az Electric Castle: ilyen amikor takaréklángon fut a fesztivál

utolsó frissítés: 15:24 GMT +2, 2021. augusztus 7.

Bár az idei Electric Castle jóval kisebb, mint amit az utolsó években megszokhattunk, aki Bonchidára megy a hétvégén, azt a megszokott hangulat várja, annak ellenére, hogy a nagy nevek idén elmaradnak.


Az idén tíz napos a fesztivál, azonban csak a hétvégén vannak a megszokott helyen programok, hétfőtől már beköltözik Kolozsvárra, és a fő meghívottak (például Aurora vagy Asaf Avidan) már a városban fognak koncertet adni.

Mindössze néhány ezren voltak az első napon, így a megszokott zsúfoltság elmaradt, de az EC ugyanolyan stílusos és "fancy", mint csúcséveiben volt, a színpadok előtt és sátrakban meg ugyanakkora a buli, mintha a fesztiválhelyszín dugig lenne.

Fotók: Kádár Kata

Bonchida a fesztivál nyitónapján: akik az elmúlt években voltak EC-n, azok tudják, mekkora buli szokott lenni a faluban is. Idén az utcák meglehetősen üresek.
A belépéshez védettségi igazolás kell. Akinek nincs, az kiállhatja a sort egy bejárathoz közeli sátornál, és tesztelhet.
A szokásos ellenőrzés, kiegészülve a védettségi igazolvány elkérésével.
Barabás Lőrincé volt az egyik nyitókoncert a kastély háta mögött levő, a fesztivál talán leghangulatosabb helyszínén.
Az EC a legszelfisebb fesztivál.
A kastély főépülete idén üres, csak előadóknak van egy elszeparált rész fenntartva benne. Ezen kívül mindössze egy borstand kapott helyet ott.
Idén viszonylag kevés olyan lehetőség van, ami nem a bulizáshoz meg a fogyasztáshoz kapcsolódik. Az egyik ez a színes ringlispíl.
Ilyen félni benne.
Viszont, ami a fesztiválon mindig is megvolt, a stílusos fényelemek, amelyek a legeldugottibb zugokban is előbukkanhatnak, idén is megvannak. Tény, hogy bár a buli kisebb, az EC vizuális megjelenítéseit idén sem adták alább.
Nincs nagy színpad, de vannak nagyobb sátrak, itt például Riton vereti a bulit a Shizzle Bass színpadon
De buli máshol is kialakul
A deszkából készült ösvények az elmúlt években sokat segítettek lavírozni a sár fölött. Idén (egyelőre) nincs rájuk nagy szükség, de jól néznek ki a fák közt a fényösvények.
Gyerekeknek viszonylag kevés szórakozási lehetőség van, de:
Van három léghajó is, fel lehet szállni a fesztivál fölé.
Összesen hat sátorban lehet bulizni, a jazztől a technóig számos műfaj képviselteti magát.
A BOOHA sátorban gyakorlatilag konstans a jó kedv.