2024. március 4. hétfőKázmér
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Fotókban mutatjuk: ilyen volt Kolozsvár a választások napján

utolsó frissítés: 14:16 GMT +2, 2020. december 8.

A nagyon alacsony részvételről már a választás napján sokat írtunk, most meg is mutatjuk, hogy milyen volt Kolozsvár december 6-án, Miklós napján. Márkos Tamás fotói.


A választóhelyiségek körül alig lézengtek a szavazni óhajtók, azonban a kávézók teraszai, az utcák, parkok tele voltak csevegni, sétálni, kikapcsolódni vágyó emberekkel.

Annak ellenére azonban, hogy kimerészkedtek az utcára, a friss levegőre, a szavazást már nem vállalta be mindenki, inkább a kutyasétáltatásra, egy gyors baráti traccspartira fordította szabadidejét.

A rendfenntartó erőknek nagyon nem volt mit fenntartaniuk, mert rend, csend, napsütés honolt, és a szavazóhelyiségekbe betévedő választópolgárok esetében minden működött, mint a karikacsapás.

Az már a jövő titka, hogy az, aki sajnálta a 10 percnyi időt, amelyet arra fordíthattak volna, hogy egy olyan alakulatra tegyék a pecsétet, amely képviselni tudná érdekeit az elkövetkező négy évben, mennyire békésen, beletörődve fogja szemlélni, ugyancsak tisztes távolból az elkövetkező időszak politikai csatározásait.

Szavazók. Nagyjából ilyen embersűrűséggel találkoztunk a szavazóhelyiségek környékén.
Az utcazenészeket is kicsalta a nap meg a járókelők.
Sokan a házi kedvenc társaságát választották vasárnap délutánra.
A hölgyek a szavazóhelyiségből jöttek ki, és szabályszerűen fertőtlenítik is kezük.
Unalmas napjuk volt a rendőröknek is.
Nem szavazók állnak sorba, hanem éhes emberek, akik a gyorskajáldából vennének maguknak egy hamburgert kólával.