2024. március 4. hétfőKázmér
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Üres és ködös utcák: így nézett ki Kolozsvár belvárosa a karantén első éjszakáján

utolsó frissítés: 11:21 GMT +2, 2020. november 11.

Kolozsváron (és az egész országban), este kilenckor bezártak a vendéglátóhelyiségek, tízre kiürültek az utcák. A látványt a sűrű köd teszi teljessé. Tóth Helga fotóriportja.


Egyre gyorsabban terjed a koronavírus-járvány Romániában, napról napra durvább számok érkeznek a fertőzöttség mértékéről, ezért a kormány keményebb szabályokat vezetett be. Szigorodtak a maszkhasználati előírások, éjszakai kijárási tilalom lépett hatályba hétfőtől, november 9-től kezdődően, este 9 órakor zárnak az üzletek, a gyógyszertárak és benzinkutak kivételével, a szabályokat be nem tartókkal pedig már nem lesznek olyan türelmesek a hatóságok, mint eddig.

Arra voltunk kíváncsiak, hogyan néz ki a karantén első estéjén a mindig zsibongó Kolozsvár, ahol esténként eddig tele voltak a kávéházak teraszai, a kocsisorok nem fogytak el soha a jelzőlámpáknál, a városlakók pedig folyamatos nyüzsgésben voltak.

Végtelenül csendes, kihalt, szitáló ködbe és sárga lámpafénybe burkolózott várost találtunk, egy-egy olyan "polgárral", akire nem vonatkoznak az előírások. Íme: