2022. május 27. péntekHella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Unatkozni nehéz az EC-n, avagy mit csinálj, ha a zenei előadók nem érdekelnek?

utolsó frissítés: 10:07 GMT +2, 2018. július 23.


Már korábban is írtuk, hogy az idei fesztiválról hiányoznak az igazi "nagy nevek", sőt még a London Grammar is lemondta betegség miatt az utolsó pillanatban a bonchidai fellépését. Ezzel egy időben sokkal fesztiválosabbnak, show elemekre építkezőnek is érezzük az idei EC-t, persze ez tőle soha nem volt idegen. Ha ide eljössz, akkor le akarnak nyűgözni, a váó-élmény mindig is benne volt az eszköztárban, de idén mintha jobban látszana, hogy a fesztivál nem csak zene. Elég csak a fesztivál középen felállított cirkuszsátorra gondolni, ahol naponta két előadást is szerveznek.

(fotók és szöveg: Gál László)

A kép készítése (vagy készíttetése) az egyik legjobb show- és marketingelem, tényleg nincs pillanata a napnak, amikor a helyín előtt ne történne valami. Talán csak, ha esik, bár egy electrices arc nem ijed meg az esőtől.
És a számok is azt bizonyítják, eshet az eső, lehetnek kevésbé ütősek a fellépők, az emberek jönnek. A nyitónap 33 ezres tömegét csütörtökön és pénteken is sikerült túlszárnyalni, a szervezők közlése szerint 39, illetve 44 ezer ember fesztiválozott ezeken a napokon. (Fotó: Electric Castle/ Vizi)
És itt az említett cirkusz, naponta kétszer jelentkeznek 50 perces előadással. (Fotó: Electric Castle/ Bereczky Sándor)
Az istállóban például még filmet is vetítenek, abban már nem vagyunk biztosak, hogy azt meg is nézi valaki, de lehet nézni. A kép még délután készült, akkor épp Marcel Kussel tartott zenei workshopot.
Strandröplabdából egész bajnokságot tartanak a fesztivál alatt, szinte folyamatos a játék a pályákon.
A fesztivál középén felállított Booha Stage mostanra inkább már zajszennyezésnek tűnik, mint igazi bulinak, persze ettől még mindig sokan vannak. (Fotó: Electric Castle PhotoTeam)
És idén ilyen meglepetésük is van, csak hogy ne mondjátok, hogy nem mentünk közel hozzá.
A pólófestés nem újdonság, most az egyik chipsgyártó jóvoltából festhet mindenki az ízlésének megfelelőt.
A fesztivál egyik idei látványossága az emberi parittyázás, amit pénzzel ugyan nem, csak cigivel lehet megvenni. Azzal legalábbis biztosan lehet nyerni.
Lehet vásárolni túlárazott, turkálós ADIDAS füss dzsekit
Korábban a bevett támogatói szórakoztatás az volt, hogy lefotózhattuk magunkat valamilyen formában. Idén szerencsére ennél változatosabb a kínálat, például lehet képeslapot küldeni haza azzal, hogy jól voltunk.
Csak egy kicsit bonyolult puzzle, természetesen nyerni lehet vele.
Mioritikus párnahuzat, valamilyen formában ez is megszerezhető, mert láttunk embereket ilyennel sétálni.
Transindexes komolytalanság, Árpi még nem jött bele a pózolásba.
A tetováltatni is lehet idén (természetesen ideigleneset), de sokkal népszerűbb és menőbb az ilyen elfolyatott testfestés az egyik támogató jóvoltából.
Hiába van még már második éve, a beach-re csak idén jutottunk el, pedig ott is milyen jól el lehet tölteni az időt, például labdázással ...
... és homokvár építéssel.
Fotó: Electric Catle PhotoTeam
De lehet egyszerűen csak tölteni az időt az egyik kajás helyen, amiből idén sokkal több van és sokkal gourmet-ébb, mint az eddigi években.
Két koncert között is jut látványosság, tavaly ugye a villámló emberek voltak, idén világító akrobaták szórakoztatják a közönséget.
Fotó: Electric Castle/Vizi