2023. február 4. szombatRáhel, Csenge
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ilyen volt az idei Fishing on Orfű képekben

utolsó frissítés: 13:14 GMT +2, 2018. június 28.

Megrendezték a zenészek kedvenc fesztiválját június 20-23. között a Panoráma Campingben. Megmutatjuk, mi milyennek láttuk a magyar alterzene kultfesztiválját.


A fesztivál védjegye a családias hangulat, amelyet a korlátozott számú jegyeladással őriznek meg évről évre a szervezők, és a magyar alternatív zenekarokban piszok erős line-up. Minden évben közönség szavazás dönti el legalább az egyik nagyszínpad nevét, idén a veszélyeztetett állatfajokra hívták fel velük a figyelmet, így egyik a Tiszavirág, másik a Tasmán ördög nevet viselte. A fesztivál legnagyobb hátránya, hogy minden koncert csupán 50 percet tart, és hogy nem tudsz annyi felé szakadni, ahány zenekart megnéznél egyszerre. Idén az időjárás sem a mi oldalunkon állt: volt kánikula, hirtelen hideg és az esőt sem úsztuk meg. Azonban ezzel nem foglalkoztunk, itt úgyis csak a koncertek számítanak. (fotók és szöveg: Nagy Andrea)

A fesztivál 12 órakor megnyitotta kapuit.
Ekkor még üres volt a Borfalu.
Hangulatvilágítás a Mutáns Kemping és a fesztivál többi része közötti szakaszon.
A gyerekmegőrző nem újdonság, viszont Orfűn Apamegőrző is volt whiskey-vel és alulöltözött szépnénikkel a falon.
Jammelésre is volt lehetőség, amely időnként kisebb közönséget is szerzett magának.
A ZEN Fesztiválegyetemen Barna Emília tartott előadást a slágerekről, a zenészek depressziójáról, illetve a zenélés pénzügyi oldaláról.
A szervezők kulisszatitkokat árultak el a fesztivállal kapcsolatban. Nézői kérdésre válaszolva elmondták, hogy azért nincsenek jelen a legpopulárisabb magyar produkciók – mint a Wellhello vagy a Halott pénz -, mert ők sok más rendezvényen megtekinthetőek, ezért az itt megtakarított forrásokat inkább másra fordítják.
A Tasmán ördög nagyszínpadon a Rájátszás produkció, amely a kortárs irodalmat hivatott népszerűsíteni többek között Kollár-Klemencz Lászlóval, Beck Zolival, Egyedi Péterrel, az írók részéről, pedig Grecsó Krisztiánnal és Háy Jánossal.
Az egyik legenergikusabb koncertet a Dope Calypso adta.
Idén megrendezték az első Fishing-tehetségkeresőt, amelynek győztese a Seven Seconds in the Future improvizatív zenekar lett.
Az Étel udvarban kapott helyet a Magam adom színpad, ahol egyszemélyes produkciók és duók léptek fel nap közben. Itt éppen a Mongooz and the Magnetből ismert Ian O’Sullivan és Háló Gergő a háttérben.
A Csaknekedkislány Víziszínpados koncertje az eső miatt elmaradt, de ők így is felléptek a fesztivál bejáratánál.
A nagyszínpados koncertek nap közben is sok embert vonzottak. A Lóci játszik rajongóit nem érdekelte a hideg sem.
A Run Over Dogs megőrjítette a közönségét.
Egyetlen koncert sem tűnt olyan rövidnek, mint a Konyha.
A varázslatos hangulatú Tűzhöz közel színpadon Nemes Zoltán (zongora) előadása volt az egyik legaranyosabb produkció.
Igazán különleges helyszín a Víziszínpad, kirobbanó energiával játszik rajta a Junkie Jack Flash.
Őket a Ricsárdgír követte. Az énekes Márton Dani a dalok között és alatt is stand-upolt egy kicsit, amely meghozta a közönség hangulatát.
Többek között az övét is. Szerencsétlen percekig evezett, de csak nem mozdult.
Személyes hangvételű koncertet adtak a Lázár tesók a Tűzhöz közel színpadon. Mikor Lázár Domokos elmondta, mennyire fázik, a közönségből rögtön előkerült egy pulcsi pont a méretében és a kedvenc színében.
Az eddig számomra ismeretlen Kies nem mindennapi produkciója.
A legnépszerűbb koncertek egyike a Kiscsillag volt. A képen vendégével, Falusi Mariann-nal látható.