2020. november 26. csütörtökVirág
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ennyi embert még nem láttunk az Electric Castle-en

utolsó frissítés: 11:34 GMT +2, 2017. július 17.

És ilyen szép sem volt még soha a fesztivál. Hiába, a napsütés csodákra képes.


Emberemlékezet óta nem volt ilyen napsütéses nap az Electric Castle-n, mint az idei fesztivál nyitónapján. Persze tudjuk, hogy három éve sem esett az eső, de ami azóta leömlött, kimosta az emlékezetünkből a régi szép időket. A szervezők szerint 32 ezren voltak kint Bonchidán, ami egy csütörtöki naphoz képest nagyon erős szám, főleg, ha figyelembe vesszük azt is, hogy azért nagyon nagy nevek nem léptek fel.

Szóval zsongott rendesen minden, és hát estére kiderült, hogy nemcsak kényelemben (lásd a rengeteg födött helyszínt, vagy a Lidl boltját, ami mellett meg is grillezheted a frissen vásárolt húst), de látványban is túltettek a szervezők a korábbi éveken.

A nagyszínpad egyszerűen impozáns, ugyanakkor csöppet sem giccses (itt tényleg minden jó ízléssel van kitalálva, nem mint az Untoldon, ahol azért gyakran túltolják a giccset), a Hangár izgalmas új helyszín, de a legjobban még így is annak örvendtünk, hogy nem kell állandóan sárban tapicskolnunk - és hátha ez így marad a fesztivál végéig.

De ha nem maradna így, a Lidl boltjában van bőven gumicsizma is, mindössze 40 lejért, a fesztiválpólókat pedig 12-13 lejért dobják az ember után, és nemcsak a fesztiválkártyával lehet fizetni, hanem rendes bankkártyával vagy akár készpénzzel is. Igen, túl sokat írunk erről a boltról, volt ugyanis időnk rendesen megnézni, mivel az itt vásárolt kaját és piát nem engedik be a fesztivál területére, ezért helyben kell elfogyasztani. De egy ásványvíz akkor is 79 bani, szemben a fesztiválos 6 lejes árral.

kép és szöveg: Balázsi-Pál Előd, Gál László

A tech zónától idén nem dobtuk el az agyunkat, de pár percre érdemes benézni
Nem csak sokan vagyunk, de vidámak is. Nagyon laza a hangulat, sok a mosolygós ember, és olyan szép, hogy végre nem kell küzdenünk azért, hogy jól érezzük magunkat!
A lombok közt kedves pihenő bújik meg. Több hasonló is van a fesztiválterületen, érdemes felfedező útra indulni értük
És ilyen "titkos" bulihelyszínek is vannak
A strandröplabda az EC nemzeti sportja (bár az amerikai focisok is erre hajtanak)
A főbejárattal szembeni felirat folyamatosan cserélődik, este már az volt az üzenet, hogy: Anyu, ne aggódj, jól vagyok!
A nagyszínpadi vizuál is ráerősít a naplemente szépségére. És milyen jó, hogy idén nemcsak ledfalakon látjuk ezt
A nagyszínpadtól balra található bemutatósátorban lehet 360 fokos fotókat készíteni
Ez egy cipőfestő srác, Graure alkotása. Ő egyébként megfogta a címoldalt, az EC mai közleménye azzal kezdődik, hogy egyedi cipőt ajándékozott ZEDD-nek
Koktélkeverő robot. Cigis akción lehet ilyen koktélt nyerni
Gumicsizma a Lidl boltban. Egyelőre nincs rá nagy kereslet, és ne is legyen!
Idén a Burn színpada került a kastély elé, a háttérben pedig észbontó a videomapping. Kár, hogy fotón nem annyira látványos, mindenképp nézzétek meg élőben!
Nekünk két koncert jött be igazán az este. Az egyik a Moderat agyas elektronikája
A másik meg a Slaves duó brutálpunkja. Egyben így első este meg is találtuk az idei EC legkeményebb arcát, aki állva dobol, úgy, hogy közben ő az énekes, és löki az anrchista dumákat. Közben meg a közönségben valakik Jeremy Corbyn nevét skandálják. Kész káosz, komolyan
Pár éve még valószerűtlen volt, hogy egy ilyen zenekar fellépjen itt, de ma már más az EC, és ezt nagyon nem panaszként mondjuk.