2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

EC: nézegess esőben táncoló embereket!

utolsó frissítés: 10:18 GMT +2, 2016. július 19.

Egy nap alatt másfél havi eső zuttyant Bonchidára. Bear Grylls már rég feladta volna, de a fesztiválozók nem.


Miközben kifele caplatunk az Electric Castle-ről, felváltva gondolkodunk azon, hogy vajon mi hajtja a fesztivál közönségét, hogy ebben az istenverte időben is kitartanak a színpad előtt, és azon, hogy mi értelme volt vízhatlan bakancsot húzni, ha úgyis teljesen elmerültünk vele a bokán felül érő vízben. A nagyszínpadon éppen Skrillex zúz, mindenhol máshol pedig az újabb erős eső, ami ezúttal annyira intenzív, hogy minden sárfoltot lemos a lábunkról. Bonchidára szombaton 80 liter víz zúdult négyzetméterenként, miközben a havi átlag 60 liter. És ne feledjük: a péntek sem volt sokkal jobb, így esély sincs arra, hogy ekkora vízmennyiséget megbírjon a föld.

Ez már az az időjárás, amivel egyszerűen nincs mit kezdeni: a fesztivál felkészült ugyan az esőre, és közben is folyamatosan dolgoznak azon, hogy mentsék, ami menthető, de az is kész csoda, hogy egyáltalán működik még a rendezvény. És nemcsak működik, hanem még nézőcsúcsot is dönt: a szervezők közleménye szerint 33 ezren voltak kint szombaton az Electric Castle-en. Tényleg nem győzzük eléggé csodálni ezt a sok végletekig elszánt embert, aki az ítéletidő ellenére is hajnalig zúz, és még azt is hajlandó megérteni, hogy 3 órát kell várni a sorban, míg végre felszállhatnak egy hazafelé tartó buszra.

És úgy tűnik, a fellépők is legalább olyan jól bírják, mint a közönség: a Dub Pistols és Elliphant mellett Skrillex is hajnalig maradt a fesztiválon, saját szettje után előbb Flux Pavilionnal kevert közösen, majd a Boiler és az RBMA színpadokon is feltűnt, aztán belülről is megnézte a Bánffy-kastélyt.

Szóval hangulat így is van bőven, de egyezzünk meg: ez a közönség és ez a fesztivál már igazán megérdemelne ha nem is egy teljes kiadást eső nélkül, de legalább egy napot.

készítette: Gál László és Balázsi-Pál Előd

Tök jó, hogy világító tükröket is felszereltek, így most már éjszaka is könnyedén lehet szelfizni
Nekünk egy Elliphant-sajtótájékoztatóval kezdődött a napunk, amire már azért is megérte elmenni, mert száraz babzsákokon ülhettünk egy fél órát. Az eseményről külön anyag is készül, így ennél többet nem mondunk most.
Közben a Dub Pistols zúzott a színpadon, akit a közönség most is imádott. És fordítva. (Fotó: Bereczy Sándor/ Electric Castle Photo)
A sár és buli késő délutáni változata, éjfélre mind elszabadul majd
A röpke percek egyike, amikor egy kicsit sem esik az eső. Az arcokról mindent le lehet olvasni.
A Pepsi emodzsija sokkal inkább tűnt gonoszan vigyorgó fejnek, mint kedvesen mosolygónak
A szabadtéri foglalkozások többsége az eső miatt befuccsolt, sokkal kevésbé volt szórakoztató a fesztivál, mint egy nappal korábban
És a felvillanyozó elektronika se nagyon bírta az esőt, az utolsó világító bokrot látjátok
Szombat délután a fesztivál legjobb helye még mindig a bokrokban kialakított hide out volt, az egyetlen, ahol nem volt sár. Aztán ki tudja, hogy mi fogad vasárnap
Mert Elliphant színpadra lépésével nem csak a parti, hanem az eső is nagyon elszabadult. (Bocsi, hogy belóg az ujjam, de egyszerűen védeni kellett valahogy a gépet, s nem volt tökéletes megoldás.)
De a fesztiválozóknak az eső se nagyon számított
Mert, ha buli van, akkor bulizni kell
És egy idő után mindegy is már
Főleg, ha napok (hetek, hónapok) óta erre a koncertre vársz. És a srác már pénteken is egy svéd zászlóval járta a fesztivált, szóval biztosan várta
Aminek teljesen hirtelen lett vége, ilyet sem tapasztaltunk még fesztiválon
A Skrillex-koncert kezdetére, már szinte mindegy volt, fekve vagy lábon. Aki nem húzódott sátor alá, az addigra már szinte biztosan elázott, esőkabát és csizma ide vagy oda. (Fotó: Mihai Capsaz/ Electric Castle Photo)
(Fotó: Bereczy Sándor/ Electric Castle Photo)
Ezek már csak az Electric Castle fotósaitól, mert a koncertjének a végét nem vártuk meg. Az elején a mi technikánkkal pedig még képtelenség volt fotózni, annyira zuhogott (Fotó: Vizi / Electric Castle Photo)