2020. október 22. csütörtökElőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megnéztük az új Electric Castle-t, és óriási

utolsó frissítés: 13:24 GMT +2, 2016. július 18.

Nemcsak nagyobb, de kényelmesebb, jobban átgondolt, és ezért izgalmasabb is lesz az idei fesztivál.


Már jó tíz perce gyalogolunk a bonchidai Electric Castle fesztiválon, és gyakorlatilag semmit nem láttunk még, ami ismerős lenne. Amikor bejelentették az első igazán nagy nevet az idei kiadására, már tudni lehetett, hogy nagy változtatásokra készül a fesztivál: az eddig túlnyomóan elektronikus lineupot egy sokkal eklektikusabb zenei kínálat váltotta, és ez csak az első lépés volt, erről pedig a helyszínen bizonyosodhatunk meg csak úgy igazán.

Az első nagy helyszíni változás, hogy különválasztották a kisautós és buszos forgalmat: míg a tömegközlekedés az eddigi megszokott útvonalon zajlik, a kisautóknak Válaszúton kell letérniük egy kavicsozott bekötőútra, amely a parkolókig visz. A többit is mutatjuk fotókon.

Gál László és Balázsi-Pál Előd

Nyugi, a letérő rendesen ki van táblázva, nem lehet eltéveszteni.
Frissen feltöltött földúttal várják az autósokat, ami helyenként azért elég szűk, de bízunk benne, hogy megoldják
A bejárat is elköltözött, jóval tágasabb lett, így most már egészen nagyfesztiválos hangulata van. Este ez természetesen ki lesz világítva
A karszalag idén sokkal hasznosabb, mint eddig, mert egyben ez a fizetőeszköz is a fesztivál területén – ilyent eddig még nem láttunk fesztiválon, ám nagyon praktikusnak tűnik. A szervezők szerint érdemes online feltölteni, mert így elkerüljük a sorban állást, és a fesztivál után az el nem költött összeg is visszakerül a bankszámlánkra.
Belépés után a látvány, ami este és éjszaka sokkal felvillanyozóbb lesz, de azért így sem rossz. Ez egyébként a Booha helyszíne, a megszokott helyén. A nagyszínpad teljes területe új, idáig soha nem nyújtózkodott ki az EC. Egyébként idénre mintegy megduplázták a fesztiválterületet, így esélyes, hogy sokkal kényelmesebben elférünk majd.
A nagyszínpad nyitása egyébként 55 méter, a hangcucc pedig 50000 Watt. A foodcourt területét is megnövelték, ami két dolog miatt jó: nagyobb lett a kínálat, és nem kell gyúródnunk kajálás közben sem
Apropó kényelem: az EC-t két dolog miatt tiszteltük mindig is. Az egyik, hogy megpróbálják a körülményekhez képest a legnagyobb kényelmet nyújtani (30 fok fölötti hőség van, de ezt a cikket is egy árnyékos pamlagon tudjuk megírni), másrészt mert mindig adtak a dizájnra, amiben idén még pluszoltak egyet.
Nyilván, még mi sem láttuk teljes pompájában a területet, ahhoz meg kell várni az estét és a fényeket.
A kényelem non plusz ultrája azonban a prémium kempingben fogad. Kezdjük azzal, hogy lehet itt olyan sátrat bérelni, amit focipályára (!) húztak fel, szóval itt senki nem tudja elaludni a derekát. Aztán vannak a jurták, ultrakényelmes matracokkal és aranyos szőnyegecskékkel.
Meg kétféle moduláris ház.
A cuccosabb kétszemélyes, és 2200 lejbe kerül a bérlése a fesztivál idejére.
A kastély szerepe az idei arculatban valamennyivel kisebb lesz, elég távol esik mind a bejárattól, mind a nagyszínpadtól, de így is lesz bőven aktivitás körülötte. Csütörtöktől lesz buli a korábbi nagyszínpad helyén álló Red Bull Music Academy színpadnál.
A kastély körüli színpadokon fellépők nagyon jól járnak: a kastélyban van a backstage-ük, ami elképesztően kényelmes és hűvös.
... és ilyen dizájnos tárgyak bújnak el benne, mint ez a csillár
De a legszebb látvány a backstage hátsó kijáratánál fogad: a fényekkel feldíszített fák közt relaxzóna lesz, és ez már mindenkinek szól.
Telefontöltő fa
Máris kiszúrtuk, hogy van külön pihenő kiépítve azoknak, akik a napnyugtát akarják nézni
... és külön azoknak, akik a napfelkeltére kíváncsiak.
A klasszikus EC-fotó
Az árak
A kedvenc smartunk
Szerda estétől már áll a bál a Boiler színpadnál