2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tavaszi-nyári desszertkollekció a Novák cukrászdából

utolsó frissítés: 14:55 GMT +2, 2015. május 4.

26 új desszertet tartalmaz az új kollekció, ebből kilencet a szerencsés újságírók már egy nappal korábban megkóstolhattak.

fotók: Mihály László


A csíkszeredai Novák cukrászda május első napjától indítja az idei évre tervezett tavaszi-nyári sütemény- és desszert kollekcióját. Az új kollekciót Horváth Orsolya, sepsiszentgyörgyi születésű, jelenleg Görögországban élő mestercukrász tervezte.

A bemutató rendezvényen az egyik legösszetettebb tányérdesszert megkomponálását is megnézhettük: egy eper és feketeribizli hideg leves, amit fehércsokoládéból készült tányérban és fagylalttal tálalnak fel.

A kollekció összesen 5 kategóriában 26 új receptet vonultat fel. A kategóriákban megtalálhatók a szeletes sütemények, a mini desszertek, a pohárkrémek, a torták és a tányérdesszertek is.

"A megkeresés úgy hangzott a Novák cukrászda részéről, hogy segítsek nekik lazítani a kínálatukon. Tervezzek új, könnyed, nyárias desszerteket amik a fagylalt mellett a kánikulában is fogyaszthatók. Így döntöttem rengeteg gyümölcs és természetes gyümölcspép és a lágy mousse krémek használata mellett. Az eddigi visszajelzések alapján pedig azt mondhatom, hogy az új kollekció telitalálat és teljes mértékben megfelel a fogyasztói igényeknek" – mondta el Horváth Orsolya.

Az új kollekcióban használt legjellegzetesebb alapanyagok a 100% állati eredetű tejszín, a málna, eper, meggy, feketeribizli és citrom pürék, a belga fehér-, ét- és tej csokoládé, a karamella, a tehéntúró, a joghurt, a mascarponé, a mandula, mogyoró és a kókusz. A Novák cukrászda új kínálatából május 1-jétől bárki vásárolhat.

Horváth Orsolya mestercukrász és Bartis Botond, a cukrászda menedzser - ők mutatták be az új kollekciót
A sütemények megálmodója
Készül a cukrászcsoda
És így néz ki az eper és feketeribizli hideg leves, fehércsokoládéból készült tányérban, fagylalttal. Van, aki ellen tud állni?