2024. március 4. hétfőKázmér
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Abszurd humor Nagybányáról fotókban

GREATEST CLICKS

utolsó frissítés: 20:47 GMT +2, 2015. január 1.

És aki szállítja: Hajdu Tamás, aki úgy profi, hogy nem is profi.


Hajdu Tamás állatorvos, és a továbbiakban is ebben a szakmában szeretne dolgozni, ebből szeretni megélni, viszont 2006 óta kedvtelésből fotóz, egyszerűen, mert szeret fotózni. Elmondása szerint amatőr szinten, de szerintünk elég profin csinálja. Nagybányán él és dolgozik, így képeinek többsége is ott készül.

Eddig már több egyéni kiállítása volt, többek között a kolozsvári Korunk Galériában is kiállított már háromszor. 2013-ban egy fotója bekerült a rangos Sony World Photography Awards döntősei közé.

"Belső késztetésre fotózok, nem nagyon válogatom a témáimat, ami jön és tetszik, szívesen lefotózom. Szeretem a banális, hétköznapi dolgokból kihozni a maximumot, mindig keresem az abszurd humort a dolgokban" - magyarázta a Transindexnek. Nekünk is a képeinek a humora tetszett meg először, hogy soha nem silányulnak a munkái olcsón nevettetővé, nem romantizálnak, egyszerűen csak megmutatják életünk abszurditását. Képeinek visszatérő témái az állatok, ami állatorvosként egyáltalán nem meglepő.

További képeket itt találtok Hajdu Tamástól.

A Sony World Photography Awards döntőse