2019. április 25. csütörtökMárk
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Funky kastélybuli Gernyeszegen - ilyen volt az Awake

utolsó frissítés: 17:54 GMT +2, 2018. augusztus 21.

A hétvégén Gernyeszegen, a Teleki-kastélyban buliztunk az Awake előadóinak koncertjeire. A tágas és hűvös kastélypark remek fesztiválhelyszínnek bizonyult, megmutatjuk, a koncerteken kívül még mennyi mindenen vehettek részt a fesztiválozók.


Az idei Awake fesztiválon két színpadot állítottak fel a szervezők, s arról is gondoskodtak, hogy, a tavalyi fesztivállal ellentétben, ne hallatszon át a Telekom-színpadról a nagyszínpadra (amelyet csak Cube Stage-ként emlegettek) vagy fordítva. A fesztivál sztármeghívottai, a Morcheeba, Akua Naru,a Wilkinson, a Milky Chance mind a nagyszínpadon játszhattak, őket váltották hazai (Subcarpați, sZempöl Offchestra, Vița de Vie) illetve magyarországi zenekarok (Fran Palermo, Ivan & The Parazol). Feltűnt, hogy idén kevesebb magyarországi előadót hívtak meg, s ezt a szervezők azzal indokolták, hogy nagyon nehéz olyan, minőségi zenét játszó zenekart meghívni Magyarországról, aki aztán nem vállal be két hét múlva egy ingyenes koncertet. Ilyen körülmények között nem éreznék fairnek a fesztiválozókkal szemben, ha bizonyos, kétségkívül tehetséges, együtteseket beszerveznének, a fesztiválozük fizetnének értük, máshol meg ingyen lépnének fel,

A TeleKom Electronic Beats színpadán így DJ-ket hallhattunk és láthtattunk, külföldieket és hazaiakat egyaránt, a The Wire színpadán pedig fiatal együtteseket.

Hatalmas pozitívum egy fesztiválban, amikor napközben is úgy tűnik, élet van, mozgás. Az Awake-en ez a kastélykert fáinak volt köszönhető, illetve a szervezők és támogatók programkínálatának. Rengeteg büfé és sörsátor várta a fesztiválozókat, a korábbi évekhez hasonlóan, ezek mind sajátos, kreatív dizájnnal.

(Szöveg: Juhász-Boylan Kincső, Fotók: Bogács Emőke, Bogos Réka)

A délelőtt lett a hosszú piknikek ideje.
Csak az a hőség ne lett volna...
A fesztiválon a kastély lakói is részt vettek, volt rigmusokat improvizáló udvari poéta, szendén mosolygó szobalány, és lett egy karneváli papunk is
Az autentikusnak ható "royal rebel" kicsit nárcisztikus elképzelésnek tűnt először, de ilyen cukira sikerült
Számos nézője került a kastélyhíd alatt berendezett Under the Bridge-mozinak is
Skye Edwardsot nagyon megszerettük.
Ha az embernek nincs kedve előadásokat hallgatni vagy a koradélutántól kezdődő filmvetítésekre, stúdióelőadásokra benézni, tradicionális játékokban vehet részt, ilyen volt az Awake-re először elhozott oina.
(a vendégcsapat egész nap játszott, és szívesen látták a becsatlakozni akaró fesztiválozókat)
Ki lehet próbálni a kötélpályát
Meg pihenni is, stílben
Vajna Botonddal arról beszélgettünk, milyen volt tervezőként, hobbyból keverni bulikon, mesélt arról, hogy kezdte el a szűkebb család megérteni hobbyját, hogy rak össze munka után, délutánonként-esténként egy szettet, arról, hogy saját stílusát funkysabbnak tartja a kolozsvári közeg által kevert technóshoz képest, arról, hogy miért nem baj a gyomorideg koncert előtt, de gyakran szervezés kérdése, hogy kudarcként él-e meg az ember egy koncertet vagy nem.
Letisztult és kellemes volt a kastélyudvarban belendezett szabadtéri lounge, bárral, DJ-kkel, esti bulikkal
Trópusi minimál
Délután már nyilván több az energia...
A sZempöl offchestra aztán mindenkit megtáncoltatott
Lélekben, legalábbis.
A gyülekező közönség
Második este Akua Naru mozgatta meg a napközbenihez képest már jócskán megszaporodott tömeget. A hiphop-művész előadása még úgy is hatásos volt, hogy zenekarjának csak fele érkezhetett meg a fesztiválra egy törölt járat miatt.
Ilyen volt a Milky Chance. Valami kamaszos
Annak ellenére, hogy a szervezők mindent megtettek a minél tisztább, lehetőségek szerint környezettudatos fesztivál érdekében, az összeszedett sátrak helyén jó adag műanyag csomagolást és palackot hagytak ott a kempingezők, ahogy koncertek után is rengeteg cigicsikk és söröspohár maradt a színpadok előtt...