2019. május 25. szombatOrbán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hatalmasat szólt Borszéken a „Csáun”

utolsó frissítés: 14:13 GMT +2, 2018. július 17.

Szombat este több mint 2500 főt számolt a borszéki rendőrség az első ízben megszervezett Borszék Bogrács Feszten. A multietnikus-, zenei, sport- és gasztrofesztivál szervezői arról beszélnek, hogy az idei, önerőből megszervezett premiert követően “intézményesítik” a magyar közönség által is már “Csáun”-ként becézett eseménysorozatot.


“Köszönjük, hogy velünk voltak az első percektől kezdve. Jók az esélyek, az időjárásnak köszönhetően, hogy ma rekordot is döntünk, a csodás Mircea Vintilă koncertjén illetve a Nightlosers Transylvanian Blues csapat energiáival.”- adta hírül vasárnap reggel a “Csáun”-csapat az eseménysorozat aktív “portálja”-ként üzemelő Facebookon. Tény: a csapat- és stratégiai partnerei műsorkínálatára már pénteken beözönlött a közönség, a fürdőváros sípályájánál megépített fesztiválhelyszínig mindkét oldalon hosszan parkoló autók sorát “termelte” ki a koncepció. Ugyan a csapat összegző sajtóközleménye hétfőre várható, megtudtuk: a Dan Burlac filmes producer által vezetett Secvențe Egyesület által szervezett, és a Papa la Sanyi étterem által kitalált és támogatott rendezvénysorozat jövőre egy „javított kiadással” jelentkezik majd. A csapat bejegyzései, illetve a Pădurean Sanyi és a Burlac részéről elhangzott nyilatkozatok egyértelműen jelzik, hogy az idén sok baráti támogatással és önkéntes munkával összehozott eseményre jövőre is készülhetünk.

„Legjobb minősítést érdemelnek, gratulálunk mindenkinek, aki bekapcsolódott a fesztivál szervezésébe. Nehéz napon át törtétek a fejeteket értünk, hasznos és vagány napokért. Oktató jellegű, inspiráló és giccsmentes. Gratula, vagány Emberek!” – így szól az egyik fesztiválozó, Maria Daniela Avram által jegyzett üzenet az oldalon.

Tény: a fesztiválon meghitten, családiasan zajlik minden, a koncertek és ízek pedig az igényesség mellett a multikulturalitás jegyeit is fölmutatják. Jelenleg a Sípályán moldvai néptáncokat oktat éppen Ségercz Ferencz és csapata, illetve a focivébé döntőjét vetítik óriásprojektoron a Faló vendéglőben.

Az este 8-tól várható díjátadó ünnepségen megtudjuk, ki nyerte a főzverseny 3500 lejes, 2500 lejes és 1500 lejes díjait. Majd a harmadik napján tálalt hatalmas bulin táncolhat a közönség. A borszéki ANNA &THE BAND csapat melegít be a Mircea Vintilă koncertre, majd a vțrva várt Nightlosers csapat nyújtja az esemény grand fináléját.

Záróprogramként ezúttal is a Városi hóra – élő zenés és táncos mulatság (moldvai, roma és magyar táncok) szerepel utolsó programpontként a borszékfürdői zsibongásban.

Gyógyító sátor. Ingyen gyógyítanak, de lehet adományokat adni érte.
CrosBorsec premier.
Ez a zenei műhelyek helyszíne, a Tündérkertnek becézett Natura2000-es védett terület.
Bosquito koncert, a kșpen Bot Andrei