2019. április 25. csütörtökMárk
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

VI. SZMÖ BIKER Fesztivál

utolsó frissítés: 13:38 GMT +2, 2018. június 30.

Székelyföldi Jótékonysági Motorostalálkozó és Rock fesztivál.


Csütörtökön elkezdődött a VI. alkalommal szervezett országos motorostalálkozó és rock fesztivál Szentegyházán. A kedvezőtlen időjárás ellenére a régi és új motorosok egyaránt eljöttek, és az éjszaka csendjét a magyar rockzenekarok hangja törte meg.

Ezúttal is a marosvásárhelyi Auld Cut, a kézdivásárhelyi Flagellum Dei, a kászoni KMB Motors és a csíkszetredai Rebel Wolves motoros klubbok a rendezvény házigazdái. Az öt hazai motoros klub az eddigi sikerekre való tekintettel újra megszervezte az ország egyik legnagyobb székely motorostalálkozoját, ahova egyre többen jönnek el sátorral és lakókocsival is. A három napig tartó fesztivál neves magyar zenekarokat szólaltat meg pénteken is, mint például a Hooligans, Kalapács - Rudán Joe és az Akusztika zenekarokat, utolsó éjszakán az AB/CD kongatja az AC/DC harangjait, utánuk fellép a Road akik Domoszlóról jöttek. A fesztivál ideje alatt a gyerekek is motorkerékpár nyeregbe ülhetnek.

Csütörtökön terepszemlét tartva mi is meggyőződtünk, hogy érdemes hangot adjunk a rendezvényről. Ezt a hangot ma, péntek délután 17.00 órai kezdettel Székelyudvarhelyen és Csíkszeredában egyaránt megerősítették döbörgő motorkerékpáros felvonulással.

A következő napok programjait a SZMÖ BIKER Festival közösségi oldalán követhetik az érdeklődők.

Fotók: Gábos Albin