2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sok sáros kép a Double Rise-ról, de azért hangulattal nincsen baj

utolsó frissítés: 14:21 GMT +2, 2018. július 1.

Összeszedtük a tanácsainkat is, hogyha még nem indultál el, akkor biztosra gyere.


Amikor szerda reggel a kitartóan zuhogó esőre ébredtem, egyből az Electric Castle azóta legendásan sáros harmadik kiadása jutott eszembe. Akkor is hasonlóan szűnni nem akaró esővel kezdődött minden, és jutott el a végére oda, hogy a bonchidai fesztiválról mindenkinek a jó zene és látvány mellett az esőkabát és a gumicsizma jut eszébe először. Akkor még a szervezőket is meglepte az eső, de jól vették az akadályokat. Szerda reggel egyből el is hessegtettem a gondolatot, hogy kijöjjek a Double Rise-ra, kellemetlenül élt még bennem az elázásaim emléke/élménye az Electricről. Akkor döntöttem végleg a halasztás mellett, amikor megnéztem az időjárás előrejelzést, és csütörtöktől már jobb (legalábbis kevésbé esős) időt ígértek.

Ezek után egyértelműen arra voltam a legkíváncsibb, hogy a Double Rise szervezői miként néztek szembe az időjárás jelentette kihívással, amihez szinte bónusznak jött hozzá, hogy az esemény helyszínét is teljesen újra kellett szervezzék, a falu és a fesztivál korábbi években oly meghatározó élményt jelentő összefonódását megszüntették (vagy inkább meg kellett szüntessék).

A tanácsaink következnek az első két nap után:

* gumicsizma nélkül ne is gyertek ki;
** igaz, hogy a torockói kisboltban csütörtök délután még volt gumicsizma, de abban korántsem vagyok biztos, hogy pénteken is lesz. 35 lej az ára;
*** hozzatok esőkabátot is magatokkal;
**** az is van még a kisboltban, menő sárga 25 lejért;
***** a színpad előtt nincs nagy sár, nyugodtan lehet táncolni, tehát megfelelő felszereléssel nyugodtan jöhettek.

Előbb jöjjön néhány kép az esti Hiperkarma-koncertről, majd a délutáni valóság.

Kép és szöveg: G. L.

Jó élmény volt a Székelykő lábánál meghallgatni a fesztivál idei himnuszának szerzőit. Egyszerre volt nyakban ülős...
...önfeledten nevetős....
...és nagyon intim koncertélmény.
Meg persze táncikálós is egy kicsit, már amennyiben gumicsizmában el tudod engedni a hajad.
Idén gyakorlatilag minden egy helyen van a falu határában, ott, ahol egy évvel ezelőtt a nagyszínpad volt. Előtérben a FestiGo tombolát reklámozzák, amellyel egy 40 lejes jegy ellenében haza visznek, vagy ide hoznak otthonról, plusz még nyerni is lehet vele. Azt viszont nem tudták megmondani, hogy pontosan mit is. A háttérben pedig semmi biztató.
Vagyis sár mindenhol. A szervezők ugyan rajta vannak a problémán, de ha tovább folytatja az eső, akkor nem sokat fog érni.
Kihívások.
Ha az autós és gyalogos forgalomnak külön útvonalat határoznak meg, akkor valószínűleg nincs ekkora sár. Esetleg jövőre. Autóval persze leginkább a szervezők járnak.
A fesztivál bejárata, mindenképp látványosabb, mint az előző években.
A legnagyobb sár épp a gyakran használt útvonalak mentén van, ha azon túljutottál, akkor már nincs akkora probléma.
Fesztiválfesön a fesztivál egyik fedett sátra alatt.
A kisszínpad előtti tér nem csak gumicsizmában járható, de azzal kevésbé sáros.
Egész hangulatos lehetne a helyszín, a szándék megvolt a szervezőkben.
A borudvar lenne az egyik legkevésbé sáros helyszín, ha könnyen el elehetne oda jutni.
Délben a legjobban működő program az Everness fesztivál helyszíne, ahol épp az egyenes válltartást gyakorolták, amikor ott jártunk.
Ezen az úton kellene hátrajutni a borudvarhoz és Everness-sátorhoz, ezen már a széna se nagyon fog segíteni.
Ennél sokkal rosszabb helyszínen is láttunk már hatalmas bulikat.
Variációk arra, hogy ne áztassuk magunkat teljesen, a kisszínpad előtti téren is egyből voltak emberek, ha alábbhagyott az eső
Cipővel is lehet próbálkozni, nagyjából ez lesz az eredménye.
A faluban közben megérkeztek a gumicsizmák.
Kora délutánra már a faluban is felállították a jegyes házikót, a fesztiválozókon és néhány irányjelzőn (amelyek nem mutatják mindig helyesen az irányt) kívül ez is mutatja, hogy fesztivál van a környéken.
A tavalyi fesztivál egyik legjobb helyszíne volt a csűr. Délután úgy nézett ki, hogy idén is meglennének hozzá a fesztiválozók és a hangulat, de a hírek szerint este már nem szólhat igazán a zene. A pletyka szerint a torockóiak már nem nagyon akarták a fesztivált a faluban. Az egyik kocsmaasztalnál hallottam délután egy helybelitől panaszosan, olyan nagy volt a tömeg az utcákon, hogy mozogni se nagyon lehetett.
A csorgó legalább esőben és napsütésben egyaránt használható, előbbiben a sárt lemosni a csizmáról, míg utóbbiban természetesen hűsölni.
A László's Coffee Shop előtt a hangulatról ezért egy dj is gondoskodik, még.