2019. május 21. keddKonstantin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Karácsonyról mesélnek a kastélybolt ajándékai

utolsó frissítés: 12:57 GMT +2, 2017. december 14.

Tedd különlegessé szeretteid karácsonyát egyedi ajándékokkal. Válaszd a fiatal erdélyi művészek kastélyok ihlette alkotásait! (x)


Fotók: Biró István. A fotózáshoz a helyszínt az Artfleur biztosította.

Amikor belépünk egy kastély kapuin, évszázados titkok kerülnek elő. A távolinak tűnő legendák a ma részévé válnak, az ódon épületek életre kelnek.
A Kastély Erdélyben Shop alkotásaiban ezek a régi történetek új formában elevenednek meg, tervezőik egyéni stílusán keresztül. (A képen: Vass József Úrhölgyek című kollekciójának füzetei)
A tárgyak néha életre kelnek, hangot kapnak. Kedvenc bögréink, csészéink, tálkáink kiemelt helyet kapnak mindennapjainkban, és úgy beszélik el történetüket, hogy közben rólunk is szólnak.
Bálint Szidónia Herbarium Transylvanicum bögréi virágnyelven elmondott, és Alexandra Constantinescu Condens kerámiái zöld pöttyökbe sűrített üzenetén keresztül pedig mi is meghallgathatjuk Erdély szépségének történeteit.
A kastélyok jellegzetes körvonalait már messziről felismerjük. Az ismerős formák bárhova elkísérnek Both Rita Silouette kollekciójának táskáin.
A jól ismert Esztány István-féle minőséget hozza a kastélyok ihlette kollekció is, amelynek darabjai mindennapivá varázsolják a ránk bízott értékeket.
A kis fényes, kerek vagy éppen szokatlan formájú szerencsekavicsokban ott a hely, ahonnan elhoztuk, és ott vannak az emberek, akikkel együtt osztozunk az emlékeken.
Hozzájuk hasonlóan Georgiana Ciceo monom KŐ ékszerei is a gondosan őrzött emlékek hordozói lesznek.
Légy része az erdélyi kastélyok történetének karácsonykor is! Látogass el a Kastély Erdélyben Shopba, és járulj hozzá a kastélyok ügyéhez – a termékek megvásárlásával a Kastély Erdélyben program különböző tevékenységeit támogatod!