2019. január 18. péntekPiroska
-1°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Függőágyak bekészítve: újra itt a nyár leglazább kolozsvári hétvégéje

utolsó frissítés: 11:22 GMT +2, 2017. július 4.

A Jazz in The Park hétvégére tényleg a parkot lakja be, nem csak dzsesszel, és nem csak függőágyakkal.


Már hétfő óta zajlik a Jazz in the Park, péntektől azonban tényleg a Sétatéren, amelyet most már teljes nagyságában ural a zene, a gyerekek, a kutyák, és persze a mérhetetlen lazaság, amelytől annyira szeretjük ezt a fesztivált.

A hét folyamán a kolozsvári magyar színházban és a Szamos partján zajlottak koncertek (a Szamos-partról tavaly mutattunk képeket, idén nem jutottunk ki, de a nagyon szép, hivatalos fotókat itt lehet nézegetni), illetve a város több pontján lehetett és lehet még találkozni fel-felbukkanó utcazenével.

A Jazz in the Park nem csak dzsessz, péntek este például a hazai Coma rockzenekar, majd az izraeli TATRAN csapott hatalmas bulit a parkban, szombaton pedig nagyon várjuk a Viva Vox szerb kórust, amely többek között Rammsteint és Prodigyt énekel acapella feldolgozásban, viccesen és nagyszerűen. Van tehát még két ilyen nap, semmiképp se hagyjátok ki!

Fotók: Sebők Botond és Sebők Rácz Tímea, szöveg: SRT

A kivirágzott Jazz in the Park logó a kedvenc fotóhelyszín.
Idén is van vintage vásár (a szokásos Târguțu' Vintage), ékszerekkel, ruhákkal és ilyen cuki kitűzőkkel.
Alig lépünk be, máris chill fogad.
Kiköltözött a Cărturești is, a háttérben éppen beszélgetés zajlik.
Számos cég rendezett be kis valamit és használja reklámfelületként, lehet, hogy néha zavaró, ahogy mindenhonnan valamelyikük neve talál telibe, de azért vannak jó ötletek is. Az ingyen banánt az egyik hipermarketlánc hozta.
Társasjátéksarok a gyerekeknek, bár a Catan minket is hívogatott
A gyerekek számára egyébként egy jókora darabot berendeztek a parkból. Mászás, átbújás, minicsúszda mellett saját játékszínpadjuk is van.
A kajás részleget jó eséllyel egy hét múlva a Street Food Festivalon látjuk viszont. Van burger, tészta, fagyi, pizza, nem éppen olcsón.
A Jazz in the Park főszereplői számomra az első pillanattól kezdve a parkot belakó emberek. Füvön, a kihelyezett jópofa ülőalkalmatosságon, és természetesen függőágyakban. Utóbbiból még lesz néhány
A Chill Out színpadnál tényleg nagy a chill, bár a zene nem feltétlenül.
És ez már a fesztivál szíve, a nagyszínpad, ahol éppen a Sebastian Spanache Trio játszik
Szelfitájm
Ez is a nagyszínpad környéke
Rengetegen jönnek kutyával
Függőágyakat persze az egész parkban látni, de egyes területeken még nagyobb az egy főre eső függőágyak száma. Vagy kisebb, ha ketten fekszenek egybe :)
Biciklizóna is van
A nagyszínpadon már a Coma, mert a Jazz in the Parkon a rockkoncert is elfér
Az Electro Jazz színpadon pedig Mitch Alive német DJ és Robert Lee Fardoe walesi énekes zárja az estét, nagyon kellemes zenével.