2018. július 23. hétfőLenke
23°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Így nézne ki a 2024-es olimpia, ha Budapesten rendezik

utolsó frissítés: 14:08 GMT +2, 2017. január 5.


Az MTI közölte szerdán az esetleges budapesti olimpia legfrissebb látványterveit, amelyeket a Brick Visual, az építési terveket pedig a BORD Építész Stúdió készített. És elég látványosak lettek.

A 2024-es olimpia rendezési jogáért a magyar főváros Los Angelesszel és Párizzsal verseng, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szeptember 13-án, Limában dönt a helyszínről.

Az olimpiarendezés egyébként nem élvez egyöntetű támogatást. A Publicus nyári reprezentatív közvélemény-kutatása szerint a lakosság fele inkább nem támogatja a megszervezését, mivel úgy vélik, túl sokba kerülne. Ezt annak ellenére mondják, hogy a nagy többség úgy véli, nagyobb hírnevet hozhatna Budapestnek az olimpia.

Az Olimpiai Park helyszíncsoportban található olimpiai falu (jobbról), amelyet a IX., X. és XXI. kerületekben, a Kvassay-zsilip térségébe terveznek, és az esetleges 2024-es budapesti olimpia egyik helyszíne lesz. Előtérben öt edzőcsarnok, balról a kör alakú ideiglenes teniszcsarnok, mögötte teniszpályák és mellette egy multifunkcionális csarnok, a vívás és a kézilabda sportágak versenyeihez.
Az Olimpiai Park helyszíncsoportban található Olimpiai Atlétikai Stadion a IX., X. és XXI. kerületekben, a Kvassay-zsilip térségében.
A margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, az esetleges 2024-es budapesti olimpia vízilabda-mérkőzéseinek helyszíne.
A Kossuth téri Íjászközpont, az esetleges 2024-es budapesti olimpia íjászversenyeinek helyszíne.
A Hősök tere, az esetleges 2024-es budapesti olimpia országúti kerékpárversenyeinek, a gyaloglásnak és a maratonfutásnak a rajt-cél helyszíne.
A Várkert Bazár előtti terület, ahol az esetleges 2024-es budapesti olimpia kerékpárversenyeinek mezőnye elhalad.
A Dagály Úszóaréna, az esetleges 2024-es budapesti olimpia úszó-, műugró- és szinkronúszó-versenyeinek, valamint vízilabdadöntőinek helyszíne.
A Városligeti Strandröplabdaközpont
Az Olimpiai Park, amely a IX., X. és XXI. kerületekben, a Kvassay-zsilip térségében kapna helyet, elöl középen az Olimpiai Atlétikai Stadion, balról az olimpiai falu.
A labdarúgótorna mérkőzéseinek helyet adó Puskás Ferenc Stadion (hátul középen), a kosárlabda-mérkőzések helyszíne, a Papp László Budapest Sportaréna (középen), valamint a tornászok versenyének helyet adó Syma Rendezvényközpont (a Puskás-stadion előtt balra).