2018. május 27. vasárnapHella
24°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Átrobogott a Zenevonat a Kolozsvári Magyar Napokon

KMN 2016

utolsó frissítés: 16:47 GMT +2, 2016. augusztus 22.

Az LGT-slágereket végigénekelve házibulizott megint Kolozsvár együtt a főtéren.


Ha korábbi években azt írtam egy-egy "nagyöreg" Kolozsvári Magyar Napos fellépéséről, hogy ez az a koncert, ami összehoz kicsit és nagyot a térre, idén kettő ilyen is van a programban, az egyik pedig a csütörtöki LGT Zenevonat. Ezek a koncertek igazából házibulik, slágerparádék, együtténeklések, ennek ellenére van az a korosztály - a nagyon idősek és a nagyon fiatalok - akiken csodálkozunk, hogy ott tombolnak az első sorban, és mégis ott vannak.

A Zenevonat Szuperprodukcióban Karácsony János James és Solti János vannak ott a "régiek" közül, de egyszer csak Somló Tamás is "megérkezik", egyszerre megáll minden, és csak egy videóösszeállítás pörög, a felvételen pedig Somló énekli, hogy Gondolsz-e rám? Gondolnak.

A slágerekre épített produkcióban szinte minden dal leheletnyit rockosabban szól, Bebe (Abebe Dániel, Back II Black) jobban buliztat, mint ami az LGT-ről eszünkbe jut, a koncert közepe táján felkonferált Heincz Gábor Biga ugyanúgy. Fedor Kyra - aki még 15 évesen tűnt fel egy régebbi tehetségkutatóban - viszont nem illik se az LGT-hangulatba, se a házibulisba, néha úgy érezzük, dekorelemként van ott, főleg kíséretet énekel, de amikor saját dalt kap, az is teljesen elüt minden addigi hangzástól.

Nem jut eszembe semmi olyan ismert dal, ami ne hangzott volna el: rögtön kezdetnek az Ő még csak most 14, később Álomarcú lány, Ringasd el magad, Szólj rám, ha hangosan énekelek, Egy elfelejtett szó, Neked írom a dalt... Mégis a ráadás a legjobb az egész koncertből: az Embertelen dal maximálisan felpörgetve, a Miénk itt a tér minimumra lehúzva szól, és mindkettőt teli torokból énekelik körülöttem. Ez az, amiért érdemes.

Kép és szöveg: S.R.T.