2018. május 27. vasárnapHella
24°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gyógytornász lányé a Tiszteletbeli erdélyi gazda cím

VIDÉK KALAND CSÍKSZÉKEN

utolsó frissítés: 12:48 GMT +2, 2016. augusztus 10.

A budapesti Kapin Marianna kapta a legtöbb szavazatot a csíkszéki Vidék Kaland blogján, így ő nyerte el a Tiszteletbeli erdélyi gazda címet. A Székelyföldre négy éve kiterjesztett magyarországi kommunikációs program a hétvégén zárult.


Gyógytornász lány gyűjtötte be a legtöbb szavazatot a Csík- és Udvarhelyszéken múlt héten zajlott Vidék Kaland program blogján, így őt illeti a Tiszteletbeli erdélyi gazda cím. A 35 éves budapesti Kapin Marianna - akárcsak négy további „kalandor” - egy hetet töltött egy székelyföldi gazdaságban, aktívan részt vállalva a napi munkából, a tehénfejéstől a kombájnos aratáson keresztül a villanypásztor telepítésig. A fiatalok napi rendszerességgel beszámoltak élményeikről, kalandjukról a Vidék kaland blogján.

Kapin Marianna a csíkbánkfalvi Sándor Zoltán Zsolt gazdánál vendégeskedett, és mint egyik bejegyzésében írta, annyira megszerette a traktorvezetést, hogy hetente tudná csinálni, „mert az annyira megnyugtató”.

A programot első alkalommal 2011-ben szervezte meg a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA). A program célja lehetőséget nyújtani magyarországi fiataloknak arra, hogy megtapasztalják, hogyan zajlanak a mindennapok egy falusi gazdaságban. Négy éve a programot a Hargita Megyei Fiatal Gazdák Egyesülete, valamint a Nyárádmente Kistérség jóvoltából a Székelyföldre is kiterjesztették, ez alatt az időszak alatt több mint 50 városi „kalandor” gazdagodhatott a gazdálkodás élményeivel.

Fotók: Mihály László

Kapin Marianna
Karácsony Zita és Kéri Ádám
Lukácsi György
Takács Alexandra